Jumaat, 24 Mei 2013

Terasa.

Hakikat sebenarnya. Disebalik pintu itu segalanya berlaku. Disebalik pintu itu ditinggalkan. Disebalik pintu itu dilepaskan. 
Hidup aku suka menyusahkan orang sekeliling dan aku memohon maaf sangat sangat! bukan niat pon tapi aku sendiri pun tak pasti. Maaf :/
Ada kawan. Selalu bergurau senda tapi disetiap gurauan itu terselit jugak satu dua perkataan yang akan menyakitkan hati. its okey aku telan dan terus telan. mungkin hanya gurauan. Tapi semalam....
Semalam, aku tetiba terasa yang teramat. nasib riak muka aku dapat dibendung lagi kalau tidak aku mungkin rebah dalam hujan. Mak tempat aku mengadu. Terima kasih mak :)
Ada teman yang ingin berkongsi segalanya hanya lr angan-angan aku. Teman yang aku anggap segalanya berkongsi hanya lah impian aku. Impian aku.  
Bercerita tentang masa depan. masa kecil. suka duka. hanya lah angan-angan aku. bercerita diatas katil yang empuk. berkongsi segalanya disatu rumah papan yang sejuk diq diq. hanya lah impian.
Semua tu hanya lah impain dan angan-angan aku yang bakal berkabur tak lama lagi. Mak tempat aku meluahkan segalanya. dengan hanya 1mesej. Mak, **** nak nangis terus telefon aku berdering. jam menunjukan pukul 12.08 minit pagi :( I need you mom. Yes! i verry need you.  Hati nie tak kuat dah. tak mmpu nak senyum lagi. sakit!
Bekerja. datang dengan mood 30/50 amatlah malas. luka semalam masih belom sembuh sepenuhnya ditambah lagi dengan  luka menyakitkan dan memalukan. Salahkan badan aku macamnie? Aku kacau pandangan mata korang ke? atau aku boleh membutakan mata korang?
Takpe diamkan dan lebihkan senyuman. betul kata orang. senyum je dalam hati menangis terguling-guling. 2 3 4 baldi mungkin cukup?
Perlu ke nak ketawa depan semua orang? perlu ke nak panggil dengan gelaran macam tu? perlu ke nak menjerit-jerit cakap aku natang tu? perlu ke nak malukan aku?
Selama nie amarah aku, aku pendamkan je. aku diam seribu bahasa bila aku marah. sekarang apa yang aku dapat? Dimalukan :'(
Dan setiap kali pintu itu dibuka. Keadaan di dalamnya jarang sekali serupa. Mesti ada yang lain.
   

Tiada ulasan:

Catat Ulasan